Geschiedenis

De belangstelling voor de ruitersport in de vorige eeuw was mede te danken aan de cavalerie. Destijds een zeer belangrijk deel van de strijdmacht bestond uit boerenzoons die hier dienden.
Zij deden in militaire dienst ervaring op en paarden waren toentertijd vrijwel alleen op boerenbedrijven te vinden.
Hieruit ontstonden in de 20 en 30 tiger jaren de eerste "landelijke" rijverenigingen. In Limburg werden rijverenigingen opgericht in o.a. Helden (1927), Graetheide (1934), Leunen (1937).

De toegenomen landbouwmechanisatie en de opkomst van de tractor in de jaren 50 zorgden voor een teruggang van het aantal paarden en ook voor de belangstelling van de paardensport.

Pas ruim 10 jaar later weet de paarden en ponysport zich te herstellen als met name de jeugd belangstelling krijgt voor de pony en het paard en voor deze tak van sport.
Vanuit Engeland worden vele raspony's geïmporteerd omdat die in Nederland relatief weinig aanwezig waren. Met name de New-Forest en de Welshpony's doen hun intreden in ons land.

In 1965 werd in Posterholt een van de eerste ponyclubs in Limburg en van het voormalige NKB gebied opgericht.
Om de doorstroom van ponyruiters naar de paardensport mogelijk te maken binnen de eigen vereniging werd begin jaren 80 hiernaast een rijvereniging opgericht.

Vanaf 1965 tot nu toe worden er jaarlijks concoursen georganiseerd op en nabij de terreinen "de Vinkeberg" gelegen aan de Vlodropperweg / Rector vd Boornlaan te Posterholt.

Door de inzet van velen in het verleden en heden is de rijvereniging en ponyclub Posterholt een bloeiende vereniging tot op de dag van vandaag.
Foto's 1968